VAŽNO!! • COVID-19 (Korona virus) Odluka o izmjeni Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

Poštovani,

Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u nedjelju, 10. svibnja 2020. godine, donio je Odluku o izmjeni Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 kojom su ponovo dozvoljeni svi športski treninzi i to za sve uzrasne kategorije, te početak rada teretana, fitness i sportsko-rekreacijskih centara dozvoljava se od 13. svibnja 2020. godine odnosno bazena od 18. svibnja 2020. godine.

Sukladno navedenom, obavještavamo Vas kako nastavno na sve odluke Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske, Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) donosi preporuke kojih se potrebno pridržavati pri provođenju pojedine aktivnosti, pa je tako donesena Preporuka za treninge/pripremne utakmice i športsko-rekreativne aktivnosti na otvorenim športskim objektima tijekom epidemije COVID-19 koje se potrebno pridržavati prilikom provođenja treninga na otvorenim športskim objektima. Isto tako, Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) uskoro će objaviti i preporuke za održavanje treninga u zatvorenim športskim objektima, kao i onih aktivnosti koje, sukladno Odluci, mogu početi s radom 13. svibnja 2020. godine odnosno 18. svibnja 2020.

Navedenu Odluku o izmjeni Odluke i Preporuku HZJZ možete pogledati na niže postavljenim web linkovima:

1. Odluka o izmjeni Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti o održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

2. Preporuka za treninge/pripreme utakmnice i športsko-rekreativne aktivnosti na otvorenim športskim objektima tijekom epidemije COVID-19 (HZJZ od 10.05.2020.)

ZAKLJUČAK:

Održavanje sportskih događaja u koje se ubrajaju i galopske utrke koje su sportsko natjecanje na otvorenom, koja su obustavljena do daljnjega u skladu s točkom I. podtočkom 7. kao i općenito zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja više od 40 osoba na javnom mjestu u skladu s točkom I. podtočkom 1. Odluke o izmjeni Odluke o nužnim mjerama ograničavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19. Odluka stupa na snagu 11. svibnja 2020. godine i objaviti će se u „Narodnim Novinama“, Klasa: 810-06/20-01/7, Ur.broj: 511-01-300-76, Zagreb 10. svibnja. 2020. godine.