HIPODROM ZAGREB

Sportski objekt Hipodrom Zagreb nalazi se na Kajzerici, gradskom naselju Novi Zagreb, omeđen rijekom Savom i jezerom Bundek. Hipodrom je građen između 1947. – 1950. godine na primjeru Hipodroma Longchamp smještenom u Parizu (Francuskoj). Hipodrom se prostire na 47 hektara površine, te je kao sportski objekt spreman primiti natjecanja više konjičkih disciplina (galopske i kasačke utrke, preponsko jahanje, dresurno jahanje, daljinsko jahanje, zaprežni sport i konjički višeboj – eventing). Opremljen je suvremenom opremom, posjeduje travnatu galopsku stazu uz koju se nalazi i zemljana radna (trening) staza.

Hipodrom je u vlasništvu Grada Zagreba, te je dodijeljen  na upravljanje ustanovi za Upravljanje sportskim objektima.

Adresa: Ulica Radoslava Cimermana 5, Zagreb 10020, Republika Hrvatska

HIPODROM SINJ

Sportski objekt Hipodrom Sinj smješten je u Splitsko-dalmatinskoj županiji, točnije u Gradu Sinju. Hipodrom je izgrađen za potrebe održavanja 8. Mediteranskih igara (Split, 1979. godina). Prema obliku i veličini staze, mogućnosti štale za smještaj 60+20 konja i svih ostalih sadržaja spada u red veličine drugog hipodroma u Republici Hrvatskoj. Hipodrom se de facto nalazi u središtu Sinja, točnije 1.5 km udaljen od centra grada. Cjelokupan prostor je površine 160.000m2. Hipodrom je 2012. godine opremljen plastičnom unutarnjom i vanjskom zaštitnom ogradom, čime se je podigla sigurnost održavanja natjecanja. Posjeduje travnatu galopsku stazu uz koju se nalazi i zemljana radna (trening) staza. Prve utrke održane na prostoru ovog hipodroma održane su 19.09.1982. godine.  Hipodrom ima dugogodišnju tradiciju održavanja Međunarodnih galopskih utrka. Grad Sinj odnosno Hipodrom Sinj bio je domaćin održavanja „Mediteranskog galopskog kupa jockeya“ u organizaciji Hrvatskog galopskog saveza 11. rujna 2010. godine. Najpoznatije događanje galopskog sporta koje se održavalo na Hipodromu svakako je za izdvojiti Memorijal Dr. Franje Tuđmana u čast prvom hrvatskom predsjedniku.

Prostor hipodroma u vlasništvu je Grada Sinja, te je dodijeljen na upravljanje gradskoj tvrtki Kamičak d.o.o. za upravljanje parkiralištima.

Adresa: Put Šumarije 3, Sinj 21230, Republika Hrvatska

HIPODROM POLAČA – RAVNI KOTARI

Sportski objekt Hipodrom Polača – Ravni kotari smješten je Zadarskoj županiji, točnije u Općini Polača koja je udaljena 12 km od Biograda na Moru. Hipodrom ima dugogodišnju tradiciju održavanja Međunarodnih galopskih utrka u organizaciji Konjičko galopskog kluba „Oluja ’95 Polača“ i njegovog osnivača dr. sc. Radoslava Bobanovića, koji to neumorno svih ovih godina s svojim timom ljudi drži na okupu. Najpoznatija i nezaobilazna utrka svakog trkaćeg dana, odnosno natjecanja koje se održava na hipodromu je svakako međunarodna galopska utrka „Kup Oluja ’95“.

Prostor hipodroma u vlasništvu je Republike Hrvatske, te je dodijeljen na upravljanje Konjičko galopskom klubu Oluja ’95 Polača.

Adresa: Polača 62, Polača 23423, Republika Hrvatska